How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Technical discussion such as Bluetooth, Sat-Nav, iPods, tyres, brakes, all that kind of stuff.

How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby DonGibon » Mon Aug 31, 2020 7:39 am

Hi all. Been playing with this all morning and I can't find out gow to change it anywhere. Could use some help, cheers.
I've got a 2015 Scirocco R.

https://imgur.com/gallery/AfzaTZF
DonGibon
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 05, 2010 6:08 pm
I drive a: Haven't decided yet

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Bops » Mon Aug 31, 2020 7:55 am

DonGibon wrote:Hi all. Been playing with this all morning and I can't find out gow to change it anywhere. Could use some help, cheers.
I've got a 2015 Scirocco R.

https://imgur.com/gallery/AfzaTZF
I don't think you can. I've been trying to go the other way. My odo is in km/h and the speed is showing as miles. When you activate the "Alt Speed Display" in settings, it alternates between the main units you have selected. So, if your main units are in miles, the alt is in kmh.

Not sure if you can change this with some coding but if you find out, I'd love to know.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Bops
 
Posts: 46
Joined: Thu May 31, 2018 9:53 am
I drive a: R-Line
In: Viper Green
With a: DSG box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Dreamer » Mon Aug 31, 2020 7:58 am

You need to first change the country designation using VCDS or Carista. I changed mine to Australia. Then you can change it to MPH on the MFD


Sent from my iPhone using Tapatalk
User avatar
Dreamer
 
Posts: 132
Joined: Mon May 21, 2018 9:47 am
Location: Cheshire
I drive a: GT 2.0 TDI 140/150
In: Candy White
With a: Manual box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Bops » Mon Aug 31, 2020 8:02 am

Can you do this change with Obdeleven?

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Bops
 
Posts: 46
Joined: Thu May 31, 2018 9:53 am
I drive a: R-Line
In: Viper Green
With a: DSG box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Dreamer » Mon Aug 31, 2020 8:04 am

I would think yes.


Sent from my iPhone using Tapatalk
User avatar
Dreamer
 
Posts: 132
Joined: Mon May 21, 2018 9:47 am
Location: Cheshire
I drive a: GT 2.0 TDI 140/150
In: Candy White
With a: Manual box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Bops » Mon Aug 31, 2020 8:04 am

Will have a look.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Bops
 
Posts: 46
Joined: Thu May 31, 2018 9:53 am
I drive a: R-Line
In: Viper Green
With a: DSG box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Dreamer » Mon Aug 31, 2020 8:12 am

How to using Carista

https://youtu.be/bUNrDLtZ9A0


Sent from my iPhone using Tapatalk
User avatar
Dreamer
 
Posts: 132
Joined: Mon May 21, 2018 9:47 am
Location: Cheshire
I drive a: GT 2.0 TDI 140/150
In: Candy White
With a: Manual box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Bops » Mon Aug 31, 2020 8:24 am

Unless I'm missing something, looks like you can't have main units set to litres and km/h with the alt speed display also in km/h.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Bops
 
Posts: 46
Joined: Thu May 31, 2018 9:53 am
I drive a: R-Line
In: Viper Green
With a: DSG box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Dreamer » Mon Aug 31, 2020 8:37 am

Mine is set to mph and Uk gallons.


Sent from my iPhone using Tapatalk
User avatar
Dreamer
 
Posts: 132
Joined: Mon May 21, 2018 9:47 am
Location: Cheshire
I drive a: GT 2.0 TDI 140/150
In: Candy White
With a: Manual box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby Billingesaint » Mon Aug 31, 2020 12:26 pm

I was told that in the UK it’s a legal requirement that if the main speedo is in MPH that the digital display has to be in KPH. How true this is I don’t know but it seems to fit considering how difficult it is to change.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Billingesaint
 
Posts: 8
Joined: Sun Nov 17, 2019 9:50 am
I drive a: 2.0 TDI 140
In: Indium Grey
With a: Manual box

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby DonGibon » Mon Aug 31, 2020 4:20 pm

Kinda suck. I would have really liked to set it in mph, its so much easier to read the digital one
DonGibon
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 05, 2010 6:08 pm
I drive a: Haven't decided yet

Re: How to change the digital speedometer from kmh to mph?

Postby chelspeed » Tue Sep 15, 2020 11:55 pm

By law you have to have mph and kph on display. Most cars have mph on the speedo and also kph in little letters on an inner ring. Scirocco has mph on the speedo but no kph. They meet the law by having kph on the digital.

In other countries Scirocco has kph on the speedo and mph on the digital.

So convince the car you are in a kph country and the digital will be in mph. I set mine to ROW (rest of world) using vcds. Simple.
chelspeed
 
Posts: 468
Joined: Thu Aug 15, 2013 7:02 pm
I drive a: Scirocco R
In: Rising Blue
With a: DSG box
Options: Sold it!


Return to Tech Talk

Who is online

Users browsing this forum: emoore1223 and 105 guests